Linkbuilding for begyndere

Linkbuilding for begyndere

feb 18

Linkbuilding er en utrolig kompleks ting, som sætter stor krav til kvalitet. Det kræver benhårdt arbejde at lave god linkbuilding, og springer man over med lette og halve løsninger, kan man risikere at bliver straffe af Google.

 

Hvad er linkbuilding

Man kan sammenligne linkbuilding lidt med anmeldelser af en restaurant. Et link fra en anden hjemmeside, er det samme som en anmeldelse af en restaurant. Jo flere positive og kvalitets anmeldelser en restaurant har, jo flere gæster vil den også modtage.

 

Det samme gælder med Google når det kommer til linkbuilding. Jo flere høj kvalitets link, som du har mod din hjemmeside, jo bedre placeringer får du i Google.

 

Hvilke links skal jeg starte med

Der er flere forskellige måder hurtigt at komme i gang, med linkbuilding på. Til at starte er det oplagt at linke fra nogle af dine egne hjemmesider til din nye side – Hvis de vel og mærket er relaterede til siden.

 

Er det en webshop så kunne en god start være, at kontakte sine leverandører og spørger dem om et link til ens hjemmeside. På den måde vil man få nogle gode og relevante links, og hvis man er en god kunde er de fleste leverandører posive over for det.

 

Nu kan du så begynde at spørger rundt i dit netværk, om der er nogle der har hjemmesider inden for din branche. Selvom det er i mod Googles retningslinjer, så kan link-bytte være utrolig effektiv. Det kan derfor godt betale sig at eje et par forskellige hjemmesider, som man kan bruge til at bytte links med andre med.

 

Outreach – Hvordan gør man det?

Outreach er den form for linkbuilding, hvor man uopfordret tager kontakt til andre hjemmesider og beder om et link. Det kan gøres på mange forskellige måder, og er et meget kompleks område at beskrive.

 

En af de bedste måder er at finde sider inden for din branche – f.eks. bloggere. Du kan vælge at kontakte bloggeren og tilbyde dem en prøve af dit produkt mod, at de laver en anmeldelse af dit produkt. Det er en utrolig effektiv måde, at skaffe links på hvis man har et populært produkt inden for en stor branche.

 

Er man i en mere snæver branche med få bloggere kan det være rigtigt svært, at få sådanne aftaler i hus. Bloggerne er tit bevidste om dit formål med anmeldelsen af dit produkt, og kræver nogle gange et beløb for at gøre det udover selve produktet som de modtager.